Advertentie plaatsen

Zoek in onze categorieën

Kopen verkopen van antiek en kunst op directvaneigenaarAntiek en kunst te koop, antiek en kunst te koop gevraagd directvaneigenaar.nlAntiek kopen verkopen op direct van eigenaar particulieren

Beleggen in hedendaagse en moderne kunst is veel riskanter dan het aankopen van erkende, oude kunst. Hedendaagse kunst behoort tot de speculatieve beleggingen. Het rendement is onzeker en de prijzen kunnen scherp stijgen of dalen. Oude kunst, in het bijzonder oude schilderijen en van oude meesters … worden tot de defensieve beleggingen gerekend. Antiek en kunst kopen en verkopen tussen particulieren bespaart in ieder geval, bijvoorbeeld, de marge van de tussenhandel en vrijwaart u van speculatie in de handel.

De wereldwijde kunst- en antiekmarkt is terug op het uitzonderlijk hoge niveau van de jaren voor de recessie. Dit is met name te danken aan verkopen in de Verenigde Staten en stijgende prijzen voor naoorlogse en hedendaagse kunst.
De totale verkopen in de internationale kunst- en antiekmarkt in 2014 kwamen uit op meer dan €51 miljard, een toename van 7% vergeleken met het jaar ervoor. Dit ligt opnieuw hoger dan de vorige recordomzet van €48 miljard die werd bereikt in 2007, net voordat de wereldwijde economische crisis de markt deed inkrimpen tot maar liefst €28,3 miljard in 2009.
De belangrijkste drijvende krachten achter de aanhoudende groei van de kunst- en antiekmarkt in 2014 waren een toename van de verkoopwaarde in de Verenigde Staten tot een totaalmarktaandeel van 46%, die nu weer duidelijk de toppositie in de mondiale markt innemen, en een omzetgroei van 19% in het segment voor naoorlogse en hedendaagse kunst.

Kansen?

Zijn er dan nog wel goede beleggingen te vinden in antieke en vintage spullen? Juist nu zou een mooi moment zijn om weer eens te kijken naar de wat subtielere meubels uit de 18e en 19e eeuw. Deze meubels zijn vaak nog wel wat donker in kleur, maar hebben wel vormen die nog steeds gewaardeerd worden. Denk hierbij aan buikkasten of vitrinekasten. Meer in trek is nu echter het industriële design uit het begin van de twintigste eeuw. In een strakke inrichting geven bijvoorbeeld industriële lampen een authentieke look. Dergelijke lampen worden nu al tegen honderden euro's per stuk verkocht, maar vinden nog steeds gretig aftrek. Aangezien het nog een jonge markt betreft is het met dit soort spullen nog goed mogelijk om bij een faillissement als onderdeel van de inboedel dergelijke lampen te kopen, of als partij rechtstreeks uit Oost-Europa.

Antiek frans eiken jachtbankstel bank en 3 jachtzetel
Antiek frans eiken jachtbankstel bank en 3 jachtzetel€ 1.950,00Amsterdam Centraal, Stationsplein, Amsterdam, Nederland
Leuke vintage radio te koop
Leuke vintage radio te koopBiedenRotterdam Centraal, Centrum, Rotterdam, Nederland
Vintage Posters aangeboden
Vintage Posters aangebodenBiedenRotterdam Centraal, Centrum, Rotterdam, Nederland
Adverteer hier! Plaats ook eenvoudig een advertentie!
Adverteer hier! Plaats ook eenvoudig een advertentie! Wilt u iets verkopen, verhuren of zelfs weggeven? U kunt eenvoudig zelf een advertentie plaatsen, klik op onderstaande link. UwPersoonlijkeLink.nl
(Ver)huur vakantiewoningen
(Ver)huur vakantiewoningen Verhuur en huur vakantiewoningen in Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Switzerland, Italie, Noorwegen, Sweden, Canada, USA directvaneigenaar.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding Verbergen?