Advertentie plaatsen

Hoeveel is mijn auto waard, dagwaarde, anwbHOEVEEL IS EEN AUTO WAARD NIEUW, 2EHANDS, GEBRUIKT OF ZO GOED ALS NIEUW?

Het merk van de gebruikte auto bepaalt al snel de waarde wanneer u deze gebruikt of 2e hands wilt aanschaffen. Bijvoorbeeld: Alhoewel Skoda nu tot een van de kwalitatief beste automerken behoort sleept dit merk zijn oorsprong en historie mee daar het een uit het "Oosten" stammend product is met, oorspronkelijk, een kwalitatief slechte reputatie. Als koper van een gebruikte auto kunt u nu daarmee uw voordeel doen want u kunt waarschijnlijk tegen een concurrerende prijs een kwalitatief zeer goede auto kopen. Aan de andere kant moet u als koper van een nieuwe Skoda goed overwegen of de investering welke u wilt maken wel verantwoord is indien u overweegt de auto al na twee of drie jaar al weer te zullen gaan verkopen. Dan levert u financieel relatief veel in zeer korte tijd in omdat u waarschijnlijk minder voor uw auto tweedehands terug krijgt als voor, bijvoorbeeld, een Volkswagen alhoewel Skoda dezelfde basis technologie bezit als die Volkswagen. Het merk, en zijn historie, geeft hier de negatieve doorslag. Koopt u een nieuwe Skoda en bent u van plan daar heerlijk meer dan 10 jaar in te gaan rijden dan maakt u naar alle waarschijnlijkheid een fantastische en totaal verantwoorde investering.
 
Ook auto's van Italiaanse- , Spaans-  en Franse oorsprong leveren financieel veel in op hun oorspronkelijke investering en het het eerste jaar na aanschaf al snel 25% van de oorspronkelijke waarde. Ook hier doet u als koper van een gebruikte of 2e hands Fransman of Italiaan goede zaken want er hoeft in principe niets aan zo'n auto te mankeren, kwalitatief zijn ook die auto's zeer goed. Heden ten dage worden er eigenlijk geen slechte auto's meer gebouwd en kan een automobiel easy 10 jaar en 250.000 km mee. Ook hier geldt: de historie en oorsprong van het merk beïnvloedt de gebruikte waarde van het merk zeer. Het is dus zeer belangrijk voor zowel kopers van nieuwe auto's alsook van gebruikte auto's voor aanschaf vast te stellen welke automerken de meest waardevaste occasions leveren. Dit is belangrijk om te weten voor de koper van een nieuwe auto, want hij krijgt meer geld later voor zijn waardevaste auto, en het is belangrijk voor de koper van een gebruikte auto om dit te weten want hij kan besluiten een zeer goede 2e hands auto goedkoop te kopen omdat het merk gewoon markttechnisch niet zo goed ligt maar technisch gezien er helemaal niets mis mee is.
 
Dus voor aanschaf eerst wat onderzoek, bijvoorbeeld via de ANWB, doen.

Uitrusting:
Het verkopen, kopen of inruilen van een auto wordt mede ten zeerste beïnvloed door de uitrusting welke het heeft. Een auto zonder airco of navigatie bijvoorbeeld is heden ten dage niet echt meer in trek en zeer moeilijk te verkopen. Andere factoren zoals bekleding, leder of stof, het aantal portieren, automaat ja of nee, alarm, banden en wielsoorten, en andere accessoires beïnvloeden de waarde van een auto zeer. Is een auto van binnen "doorgerookt" en stinkt hij naar die rook, de bekleding vies en vol met vlekken dan kan je dat al snel 1000 tot 2000 euro schelen in de opbrengst van je verkoop.

Tot op de draad...
De waarde van een auto hangt natuurlijk vooral af van het aantal gereden kilometers en zijn leeftijd. Motoren gaan lang mee en kunnen rustig tonnen rijden tegenwoordig. Waar je op moet letten vooral bij auto's met veel kilometers is dan de slijtage van ophangingen en wiellagers (banden natuurlijk) en zo. Vaak zijn die toch wel dan aan vervanging toe. Bezit de auto veel krassen en deuken dan kan je er vaak van op aan dat hij veel in een stad, vaak kleine afstanden, heeft gereden. Relatief gezien is zo een auto meer versleten dan de auto van een vertegenwoordiger welke er 250.000 km mee gereden heeft in twee jaar tijd. Dan kan je beter de auto van die vertegenwoordiger rijden want die is vaak ook goed, door de zaak, onderhouden geworden. En, hoe meer deuren een auto bezit, hoe meer hij gebruikt waard is.

Kopen van particulier
Het kopen van een particulier levert vaak het voordeel op dat de auto uit de "eerste hand" komt vaak voor de eerste maal als gebruikte auto kan kopen. Was die auto al eerder gebruikt dan kan je zo een auto aanschaffen op de basis dat je die waarschijnlijk tot op de draad kan oprijden, en daar zal dan ook de prijs naar zijn. De verkoper heeft waarschijnlijk geen zin meer de auto verder te onderhouden.

De meeste door particulieren aangeboden auto's zijn vaak zeer goed en worden door hen verkocht omdat zij een nieuwe auto hebben gekocht maar menen dat zij te weinig op hun inruil krijgen van de verkoper van hun nieuwe wagen.
Particulieren kunnen meestal geen garantie geven. Het is daarom zaak de auto te laten keuren of zeker te zijn dat hij net gekeurd en gerepareerd is en vraag altijd om het onderhoudsboekje. Ziet dat er netjes en regelmatig uit dan is de auto waarschijnlijk goed onderhouden geweest. Overleg altijd eerst met de ANWB en of de BOVAG voor de definitieve aankoop van uw auto en prijzen bij auto's zijn altijd vraagprijzen. Bieden mag.

Aixam, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Austin, Bentley, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Ferrari, Fiat, Ford, Ford USA, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Lada, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Lincoln, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mercury, MG, Mini, Mitsubishi, Nissan, Oldsmobile, Opel, Overige Auto's, Peugeot, Pontiac, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Ssangyong, Subaru, Suzuki, Toyota, Triumph, Volkswagen, Volvo

HOEVEEL IS EEN AUTO WAARD 2EHANDS, GEBRUIKT EN ZO GOED ALS NIEUW?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding Verbergen?