Advertentie plaatsen

Meubels en huisinrichtingen te koop, te koop gevraagd op directvaneigenaar.nlAntiek, antieke meubels huisinrichtingen te koop, gevraagd, particulier, direct van eigenaarTweedehands Meubels & Inrichting | Kopen en Verkopen op de Marktplaats voor Particulieren

In de woonbranche en media wordt veel aandacht besteed aan internetverkopen als bedreiging voor de fysieke winkels. Het aandeel consumenten dat tweedehands meubels aanschaft is echter beduidend groter dan het online kanaal. Van alle aankoopkanalen voor een fauteuil die de consument in overweging neemt, vertegenwoordigt online 8 procent.

Het tweedehands kanaal is met 14 procent beduidend groter. Dit aandeel betreft de aankoopkanalen. Uitgedrukt in omzetwaarde zal het echter zeer beperkt zijn. Op de Nederlandse markt bestaat een overschot aan tweedehands meubels. Online webshops zoals Marktplaats staat er vol mee en veel verkopers van tweedehands meubels zijn al lang blij als ze er van af zijn.

Ook kringloopwinkels halen niet meer automatisch meubels op bij de consument die ze tweedehands kunnen verkopen. Dat de tweedehands handel in meubels kan bestaan heeft vooral met de prijsgevoeligheid van de consument te maken. Uit bovenstaand figuur blijkt dat het tweedehands kanaal met name populair is onder de lagere inkomensgroepen. Maar daarnaast zien we tevens een generatieverschil. Onder jongeren lijkt het kopen via het tweedehands kanaal veel gebruikelijker te zijn dan onder ouderen. Naast het prijsaspect spelen wellicht ook duurzaamheid en consuminderen een rol. Daarnaast worden tweedehands meubels vaak door de consument "opgepimpt" om er een uniek persoonlijk meubel van te maken. De nieuwe generatie consumenten deelt, leent, ruilt. Bezit is uit en tweedehands meubels zijn uniek of worden door de consument uniek gemaakt.

Internet
Worden er voor het tweedehands kanaal duidelijke verschillen geconstateerd tussen de onderscheiden groepen consumenten, dit geldt vrijwel niet voor het online aankoopkanaal. Tussen het geslacht, de leeftijds- en inkomensgroepen zijn de verschillen beperkt.

PLAATS HIER UW GRATIS ADVERTENTIE

tweede hands meubelen en huisraad goedkoop drect van de eigenaar

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken

Akkoord